Det där steget

Det där steget
Hur man går från att dejta till en relationFör en del människor betyder orden ”dejta” och ”förhållande” samma sak. För andra har att ”dejta” ett mer tillfälligt intryck och kan betyda att man träffar olika personer. Medan att ”ha ett förhållande” indikerar på en seriös relation till en bestämd person. Att ta steget till nästa nivå kan vara svårt, men det som hindrar de allra flesta är konversationen om förändringen från tillfällig till seriös.
För vissa kan det vara solklart, men bara för att det är solklart för en person i förhållandet betyder det inte att det är det för den andra. Vissa personer har olika meningar och tycken när det gäller tecken på ett förhållande: ha sex, träffa föräldrarna, träffa varandras vänner, etc.

"Det beror på personen och på när denne anser att man nått övergången. "


Oavsett vart någonstans i dejtingschemat du och din partner befinner er, så är vissa personer mer bekväma än andra i att ha en öppen konversation och diskussion. Att vara i ett förhållande betyder inte att ni behöver flytta ihop, förlova er, gifta er, skaffa barn osv.

" För majoriteten av människor är det bara en enkel konversation som bekräftar att ni bryr er om varandra och att ni inte träffar andra."


Det finns olika sätt att prata om förhållandet. För vissa, de lyckligt lottade, sker konversationen spontant. Det kan hända att du råkar uttrycka vad du tycker är ett viktigt och seriöst steg, exempelvis att träffa föräldrarna och din partner håller med dig om att det är ett stort steg i ett f-ö-r-h-å-l-l-a-n-d-e. Vips så har ni avklarat den konversationen.

Om du inte har sån tur, kan det vara så att du faktiskt aktivt behöver inleda konversationen som klargör vart i förhållandet ni står, så att ni båda är på samma sida. När det kommer till att starta denna konversation behöver något leda till det. Du kan inte bara plocka det ur tomma intet och säga ”Hör här, är du seriös med detta eller spiller jag min tid?” Det är ingen bra idé av flera anledningar, ibland dem det faktum att det låter som ett ultimatum och att du skulle avsluta det hela om din partner inte friar till dig. Du sätter också en stor press på din partner, som behöver besvara en oväntad fråga om er status som par. Vissa människor gillar att låta det ta tid när det kommer till att dem skall bestämma om dem är i ett förhållande eller inte, inte för att dem är rädda eller inte vill utan bara för att det är såna dem är. Du behöver respektera detta, ha tålamod och visa din partner att du tycker om att spendera tid ihop. Ge han/henne lite tid att fundera på saker och ting, men inte för lång tid. Du vill inte fortsätta på samma bana i fyra år utan att veta om ni helt enkelt bara dejtar eller om ni är i ett förhållande!
Lägg till favoriter
Radera från favoriter
Upprätta en GRATIS profil idag!
Hitta kärleken vid första klicket. Det väntar över 40.000 singlar på dig! :)