Säkerheten först

Säkerheten först
Att vara försiktig när man träffar personer på nätetDejting är och skall vara roligt. Men när det kommer till online dejting behöver du ibland vidta vissa åtgärder för att skydda dig själv. Vi talar inte bara om vuxna människor som jagar minderåriga, vi talar också om gifta människor som representerar sig själva som singlar, folk som letar efter ett snabbt hook-up och inte en långsiktig relation och bedragare försöker använda online-relationer till ekonomisk vinst.

Följande är tips och råd som DejtMig-teamet starkt rekommenderar att du vidtar och följer. Detta för att du skall få en trevlig och säker internetmiljö i vilken du kan upptäcka nya vänskaper och skapa nya relationer.
Att lämna ut personlig informationVi på DejtMig fattar. När du träffar en ny person, särskilt någon som du önskar få en relation ihop med, så vill du veta allt om denne. Du vill också att denne skall få veta allt om dig, såsom dina vanor, vilka tv-serier du älskar etc. Kanske vill du till och med prata om den där jobbiga kollegan. Hur som helst, vi vill råda dig till att hålla tillbaka på detaljerad information, att inte utlämna denna för fort. Din profil borde vara tillräcklig att starta med. Efter att du har lärt känna din matchning lite bättre kan du självklart prata om vad du vill. Men vi vill råda dig till att du håller dig borta från vissa speciella ämnen. Utlämna inte personlig information (adress, telefonnummer, jobb/skola, etc.). Först när du har lärt känna din match riktigt väl och har skapat en relation som du känner dig trygg och säker med, kan du eventuellt utlämna dessa personliga upplysningar.

"Kommunicera inte med någon som pressar dig på dina personliga upplysningar eller försöker få dig att lämna ut dem."


Lär känna personen innan du träffar denneÄven om du känner att du har hittat den perfekta vännen på DejtMig, eller kanske din framtida partner, så skall du inte träffa denna person fören du känner dig redo. Du behöver inte träffa någon som du möter på DejtMig personligen, oavsett vad ni har för kontakt på nätet. Avvakta tills du känner dig säker och trygg, tills ni har tillräckligt med information om varandra, och ni båda vill träffas.

Meddela en vän eller familjemedlemNär du bestämt dig för att träffa din online match i verkligheten är det alltid bäst att informera någon om att detta skall ske. Berätta för en vän eller familjemedlem, berätta vem du skall träffa, vart någonstans och när du beräknas vara hemma.

Ta med dig en vänAtt ta med sig en vän kan hjälpa mot nerverna som skapas då du äntligen skall träffa din online match. Det är också bra att ha med en vän ifall att ni skall till en större sammankomst där du inte känner någon. På detta sett kan ni hålla ett öga på varandra och om dejten inte går bra kan din vän hålla dig sällskap. Om du träffar din online match vid ett med intimt tillfälle (på tu man hand) kan du fortfarande fråga om en vän kan följa med dig, men om hon/han kan sitta vid ett annat bord. På så sätt kan du slappna av, prata och fokusera på din dejt samtidigt som du har din vän nära till hands.

Träffas på en säker och offentlig platsEn trevlig, romantisk, hemmalagad middag låter toppen, men spara det till senare. Ert första möte, ansikte mot ansikte borde ske på ett avslappnat sätt i en trygg och säker offentlig miljö. Träffas över en kaffe eller en lätt måltid, ni skulle även kunna gå på bio, men många gånger är det bättre att välja en miljö där man kan prata och lära känna varandra lite bättre.

Drick med måttaOm ni väljer att gå till en bar på er första dejt skall du vara uppmärksam och försiktig med hur mycket du dricker, för mycket att dricka kan försämra din förmåga att fatta bra beslut. Lämna aldrig din drink eller din mat obevakad. Eftersom att du precis håller på att lära känna din dejt är det bättre att inte konsumera alkohol eller att konsumera alkohol i små mängder. Din dejt kanske inte är bekväm med att dricka på första dejten vilket du skall respektera, erbjud något alkoholfritt att dricka. Det finns ofta flera olika alternativ att välja mellan: te, juice, cappuccinos, moccas, lattes, läsk… Det är bara att välja och vraka. Så länge som ni båda känner er avslappnade, säkra och bekväma så kommer dejten att gå toppen!

Var försiktig och uppmärksamVar försiktig när du träffar nya människor. Var uppmärksam på vad din match skriver och berätta för dig. Om du tror att din match ljuger så avsluta kontakten. Det är viktigt att du känner dig trygg och säker. Om din match undviker att besvara direkta frågor om ålder och civilstånd så har du alla rätt att avsluta kontakten.

"Kärlek och förhållanden är underbara, men var försiktig, tappa inte omdömet och låt inte romansen stiga dig över huvudet."


Lita på din magkänsla. Bli inte intim med någon för snart. Om ni gemensamt beslutar er för att bli detta, var smart och skydda dig själv.
Lägg till favoriter
Radera från favoriter
Upprätta en GRATIS profil idag!
Hitta kärleken vid första klicket. Det väntar över 40.000 singlar på dig! :)