När förhållandet tar slut

När förhållandet tar slut
Vissa gånger slutar ett förhållande bra andra gånger går det inte lika smärtfritt. Oavsett om du precis krossade någons hjärta, eller om någon precis krossade ditt hjärta i en miljon små bitar så finns DejtMig-teamet här för att ge dig några råd.

En vetenskaplig studie som publicerades i ”the Journal of Neurophysiology” föreslår att ett trauma från ett uppbrott i en relation kan vara svårt med anledning av att avvisande i kärlek påverkar de primitiva delarna av hjärnan såsom motivations-, belönings- och missbruksdelarna. Denna studie förklarar de jobbiga känslorna som kommer i samband med att en relation bryts samtidigt som den förklarar de extrema beteendena som kan skapas efter uppbrottet.

Här nedan följer några tips på hur du kan låta hjärtat läka och hur du kan må bättre efter uppbrottet, vi ger dig även några råd på vad du inte skall göra direkt efter att relationen tagit slut.
Det tar tid
Du måste sluta tänka att allt skall bli bra med en gång. Ge dig själv lite tid att vara ledsen över förlusten av relationen. Det är bättre att sörja nu än att undvika dessa oundvikliga känslor.

Bli inte seriös för tätt inpå uppbrottet
Det är en skillnad mellan att njuta av din nyblivna singelstatus (var säker på att du är trygg och skyddad!) och hoppa in i en ny känslosam relation. Du kanske tänker att du har fått en bra kontakt med någon, men det är inte rätt läge, så var uppmärksam på detta så kan chanserna att skapa ett förhållande vara bättre.

Gör dig av med saker som påminner dig om förhållandet
Oavsett om det handlar om bilder, kort, sms eller presenter så borde du antingen kasta det eller ge det till en vän som kan ta hand om det den första perioden. Försök att inte förstöra allt i stundens hetta, det kan komma en dag då du önskar att du hade behållit en del minnen. Tänk igenom det noga och håll huvudet kallt.

Dela inte med dig av alla dina tankar och känslor på Facebook
Teknologin är grym, den gör att vi kan dela händelser med våra vänner och hålla kontakten. Men alla behöver inte veta alla dina tankar efter erat uppbrott. Ibland är det bättre att inte säga något, eller att bara säga det till en nära vän. Det kan bli oerhört jobbigt både för dig själv och dina vänner om du skriver personliga saker om ditt ex online.

"Var positiv och tänk på framtiden. Njut av livet och oroa dig inte över ditt förflutna."


Lita på dina vänner men överväldiga dem inte
Det är alltid fantastiskt att ha vänner som stöttar dig genom tuffa tider. Men försök att göra så att allt inte bara handlar om dig. Spendera inte all din tid på att gråta och säga elaka saker om ditt ex, lägg lite tid på att lyssna och umgås med din vän också. Det kan vara så att även hon/han går igenom en jobbig tid eller att hon/han har några roliga nyheter att dela med sig av men är orolig för hur du skall reagera.

Börja med en fritidsaktivitet
Detta är ett perfekt sätt att skingra dina tankar och sluta fokusera på ditt ex. Från att gå målar- och matlagningskurser till musik- eller danslektioner eller att helt enkelt skaffa sig ett gymkort. Möjligheterna är oändliga. Ta bara det första steget ut ifrån ditt rum och distrahera dig själv med en rolig aktivitet.

Gör inte ett dramatiskt livsförändrande beslut
När du precis blivit dumpad, eller har dumpat någon finns risken att du söker efter någonting som tar dig bort från den situation du befinner dig i. Men gör INGA drastiska förändringar, klipp inte en ny frisyr (tjejer ni vet bättre än att gå till frisören), hoppa inte av skolan, sluta inte på jobbet och flytta inte.

Åk iväg på en kort resa
I linje med vårat tidigare råd, att inte göra några drastiska beslut, så rekommenderar vi att åka iväg på en härlig och avkopplande helg. Det räcker att byta miljö, det behöver inte vara drastiskt. Du kan alltid ta med dig en vän, det kan vara bra att ha stöd i tider som dessa. Det bästa är om resan inte är längre än en helg eftersom att situationen är helt ny för dig. Vänta med längre resor tills du mår lite bättre, då kommer du att njuta mycket mer.
Lägg till favoriter
Radera från favoriter
Upprätta en GRATIS profil idag!
Hitta kärleken vid första klicket. Det väntar över 40.000 singlar på dig! :)