Resor du inte får missa

Resor du inte får missa
Platser som du borde besöka oavsett civilstatusAlla älskar att resa. Resor handlar om att upptäcka nya platser, njuta av god mat och musik från en ny stad och suga in atmosfären och solskenet. Oavsett om det handlar om en weekend eller en längre resa behöver alla spendera lite tid på resande fot. Här är DejtMig-teamets lista över tre resmål som vi är säkra på att du skulle uppskatta.

SkottlandAlla som åker till England pratar om hur underbart London är. Men att upptäcka fantastiska Skottland är det inte lika många som talar om. Du kan tillbringa en långhelg i Edinburgh, besöka Hogmanay firandet (Skottlands traditionella nyårsafton part) eller ta en titt runt Glasgow, Inverness eller några andra av Skottlands vackraste öar. Alla valmöjligheter är bra och du kommer inte att ångra någon dem!

"Skottland är ett land med variation och är ideellt för både unga och gamla, naturfantaster, historienördar och musikälskare. "


Några sevärdheter och platser att besöka är:
- The Edinburgh Festival – under tre veckor i augusti, med ett stort urval av musik, opera, teater och dans är på utställning för besökare och lokalbefolkningen.
- Utöver sin vackra natur, är Skottland även känt för sitt nattliv som erbjuds av dess städer. Glasgow är Skottlands största och mest pulserande stad med ett hektiskt nattliv som består av traditionella pubar, trendiga kaféer och ett utbud av nattklubbar. Aberdeen, den tredje största staden i Skottland, är en universitetsstad med massor av ungdomar. Aberdeen är känd som centrumstaden för livemusik i Skottland med levande musik av alla slag.
- Den bästa festen i Skottland är det skotska firandet av Hogmanay (eller nyårsafton). En fest som förenar tradition med modern hedonism. Festen påbörjas redan tidigt på nyårsafton då människor går ut på gatorna för att fira. När det nya året närmar sig börjar den stora och galna festen att stilla och övergår till ett mer traditionellt firande i form av fyrverkerier och brasa.
- Du bör också besöka den skotska landsbygden. Här finns Loch Ness, de skotska högländerna och flertalet slott som är fulla med historia och legender.
- När du är i Skottland får du inte missa att testa de traditionella dryckerna och maten. Vi pratar såklart om landets många whiskydestillerier och haggis. Om du verkligen vill ge dina artärer ett träningspass, gå då vidare och pröva en friterad Mars bar!

PortugalOm du vill besöka en solig, rolig, vacker och kulturell stad är Lissabon det perfekta valet för dig. Lissabon har en underbar atmosfär, charm, stränder, kulturella monument, underbar mat och ett spännande nattliv.

- I distriktet Bairro Alto district of Lissabon kommer du finna fler än 250 barer längst gatorna. Var säker på att du stannar upp och lyssnar på lite Fado musik.
- En gång var staden främst känd för sin kärlek till torkad torsk (bacalhau). Idag erbjuder Lissabon gamla kaféer och krogar, samt fina restauranger. Fisk och skaldjur är ett måste i Lissabon likväl som i resten av Portugal.
- Du måste prova på de berömda vaniljbakelserna när du väl är här. Antingen kan du följa lukten på dessa ljuvliga bakelser eller så följer du kön av människor som är på väg till Pasteis de Belem, en 170-år gammalt bageri som specialiserat sig på de portugisiska va
- Lissabon är den perfekta staden för att njuta av atlantens luft, bada och sola och hoppa i vågorna.
- Du borde också besöka Sintra. Inte ens en timmes färd från Lissabons centralstation ligger Sintra som ser ut som en plats tagen ur sagornas berättelser. Med sina berg, exotiska trädgårdar och palats är det ett perfekt ställe att besöka under en vardagsutflykt.
- När du är i Lissabon borde du också ta en tur med den gamla spårvagnen, nämligen spårvagn 28. Den tar dig med på ett äventyr runt omkring i staden och ger dig en möjlighet att uppleva några av Lissabons främsta sevärdheter.

BelgienFinns det något bättre än belgisk öl och belgiska våfflor? Möjligen deras choklad och moules frites (musslor och pommesfritt)? Allt smakar underbart i Belgien. Om Bryssel är för populärt eller för politiskt för dig, finns Brygge, en stad som bara väntar på att bli upptäckt.

"En timme med tåg från Bryssel hittar du denna stad som passar ypperligt för en långhelg. "


- Arkitekturen i staden Brygge är hisnande. Se till att du besöker Belfry av Brygge, det medeltida klocktornet beläget i centrum av staden. Det kan vara lite svårt att klättra till toppen, men utsikten är värt svindel. Ta också en titt på 1700-talets väderkvarnar.
- Tillsammans med choklad och våfflor, vilka är måsten i Brygge, kommer fisk och skaldjursrätter som du verkligen inte får missa under din vistelse.
- Brygge ser du bäst ifrån vattnet, så var säker på att du får tid att åka iväg på en båttur. Du kommer att upptäcka mycket av stadens historia, mixen av romansk, gotisk och barock arkitektoniska stilar, liksom dess många låglänta broar.
Lägg till favoriter
Radera från favoriter
Upprätta en GRATIS profil idag!
Hitta kärleken vid första klicket. Det väntar över 40.000 singlar på dig! :)