Familjesammankomster

Familjesammankomster
En guide för att överleva familjesammankomsternaFamiljesammankomster kan vara roliga; om inte det enda din familj pratar om är att du är singel, eller om du tar hem din nyfunna kärlek för första gången.
DejtMig-teamet vill dela med sig av en del tips, som gör att du klarar dig igenom de pinsamma och jobbiga frågorna och kan njuta av att spendera tid med familjen.
Singel vid familjesammankomsterFöräldrar är bra, de älskar dig villkorslöst och förväntar sig ingenting tillbaka… men de kan bara inte sluta fråga de där jobbiga frågorna: ”Varför har du inte någon flickvän/pojkvän?” ”Är du för kräsen?” och så det där påståendet, det som är mest irriterande av dem alla, som bara slinker ur dem: ”Du blir ju inte yngre med åren”. Bara att tänka på dessa frågor får flera av oss att hoppa över familjesammankomster. Men du kan undvika dessa jobbiga konversationer! Du kan vara helt ärlig och helt enkelt säga att du inte har funnit någon som du kan se dig tillsammans med i en längre tid. Förklara att du inte är kräsen och att det inte är något fel med dig, ibland tar det bara lite längre tid innan den rätta/rätte dyker upp.

Eller så kan du dra en vit lögn och säga att det finns en speciell person i ditt liv, men att det hela är väldigt nytt och att du inte vill presentera personen för din familj ännu. När sammankomsten är slut kommer du troligen att få fler frågor, men då kan du säga att saker och ting inte fungerade mellan er men att du inte tappat tron på kärleken.

Om någon i din familj har en tendens att analysera (eller kritisera) dina val, oavsett om de handlar om din utbildning, ditt jobb, ditt privata liv eller dina kläder, ta då ett djupt andetag och behåll ditt lugn - självsäkerhet är nyckeln i dessa sammanhang. I de flesta fall är människor som kritiserar andras val, olyckliga med sina egna val. Så slösa inte energi på dessa kommentarer utan håll huvudet högt.

"Njut av att få umgås med din familj och oroa dig inte över småsaker… i det hela är dem inte viktiga."

Ett säkert sätt att undvika alla de jobbiga konversationerna på är att planera. Spendera inte all din tid i huset med dina fastrar/morbröder/kusiner (etc.). Åk in till stan, ta en promenad, träffa några gamla vänner. Det finns säkert någon runt omkring som gärna vill åka iväg och spendera några timmar iväg från familjen och alla frågor.

Att träffa familjenI ett förhållande är det ett stort steg att bli presenterad för sin respektives familj, och att bli inbjuden till din partners föräldrahem för sammankomsten är ett ännu större steg. Att presentera din flickvän/pojkvän för din familj är skrämmande, men att vara den som blir presenterad är ofta ännu värre. Du skall alltid ta med dig en liten gåva till din partners familj, som ett tecken på uppskattning för att du får komma. Du kan alltid välja något av det klassiska – vin, blommor eller efterrätt. Om din partner har en idé på flertal presenter, välj då en och låt det bli ditt val av present. Bli inte extrem och köp inte något extravagant eller dyrt… Det är ju tanken som räknas!

De vanligaste frågorna vid familjesammankomster är; ”När skall ni gifta er?” ”Vill ni ha barn?” eller ”När planerar ni att få barn?” Oavsett om ni har dejtat i tre månader eller tre år är dessa frågor och funderingar privata och du behöver inte svara på frågor som dessa. Men om du ändå vill svara på dem, så borde du prata med din partner om det innan. Ni vill ju inte göra saker än mer jobbiga än vad de redan är genom att svara olika.

Om du skall stanna i några dagar, ta då med dig olika sorters kläder, från vardagsklädsel till festklädsel. Du vet aldrig vad familjen har inplanerat så det är bättre att komma förberedd och ha lite att välja mellan.
Lägg till favoriter
Radera från favoriter
Upprätta en GRATIS profil idag!
Hitta kärleken vid första klicket. Det väntar över 40.000 singlar på dig! :)