Ett intressant förstameddelande

Ett intressant förstameddelande
När du har skrivit din dejtingprofil, är du halvvägs färdig! För att vara framgångsrik behöver du vara proaktiv. Vänta inte på att din match skall kontakta dig, våga va den som gör första draget. Det är inte så lätt som det låter. Var säker på att ditt meddelande blir läst och att innehållet är intressant nog att besvara. Här på DejtMig kan vi erbjuda dig några tips som är till nytta när du skall skriva det där superviktiga första meddelandet.
Skriv en intressant ämnesradRikta din uppmärksamhet mot ämnesraden eftersom att det är den första raden som din match kommer att se. Vi har alla försökt med de traditionella replikerna ”hej” eller ”hur är läget?” så försök att undvik dessa.

Ett kort med trevligt första meddelandeSkriv inte ett generellt och tråkigt meddelande som du skickar till alla män/kvinnor som du är intresserade av. Lägg ner lite tid och läs hans/hennes profil och skicka ett personligt och genomtänkt meddelande, någonting som visar att du är intresserad av personen i fråga och inte bara profilbilden.
Håll inledningsmeddelandet kort med sött. Du behöver inte citera hela profilen men visa på att du har läst den, att den fångade din uppmärksamhet och att du fann personen intressant.

Användning av känslor/förkortningarRegeln ”i lagom mängd” fungerar här. Använd inte ett svårt språk med mycket förkortningar och liknelser som andra personer kanske inte känner sig helt trygga med. Tänk på att du inte skriver till din bästa vän om vart ni skall ses för en kaffe, så använd hela ord och uttryck dina känslor. Vi försöker inte att skapa hemliga koder här!

Avsluta med en frågaDetta kanske låter ovanligt, men avsluta med en fråga hjälper dig faktiskt med att få din match engagerad. Frågan kan handla om vad som helst. Den kan relatera till något som fångade din uppmärksamhet i profilen, ett gemensamt intresse, ett favoritresmål eller helt enkelt om personen föredrar Fångarna på fortet eller Let´s Dance!

"Försök vara kreativ och rolig, men dra inte några oförskämda skämt."


Stavningskontroll är obligatoriskt
Innan du skickar iväg ditt meddelande skall du kontrollera din stavning och grammatik. Ett meddelande fullt av fel kan visa på att du inte orkar lägga ner tillräckligt engagemang.

Här är några exempel på meddelanden som du inte vill skicka:

”Hej! Du är så het!” – Nej, skicka inte sexuella meddelanden. Du kan ge komplimanger till en person på bättre sätt.

”Du har riktigt snygga bröst.” –Seriöst? Nej, nej nej! Det är alltid trevligt att få komplimanger men denna kommentar visar på att du bara är intresserad av en sak.

Dåliga eller/och töntiga skämt. –Ibland kan även ett dåligt skämt få dig att skratta om du hör det från en vän. Men starta inte en konversation med ett. Spara det tills du lärt känna personen lite mer!

”Jag tycker om din profil. Här har du mitt nr ---- Ring mig.” –Att ge ut sitt telefonnummer utan att ha skickat ett meddelande tidigare ser ut som att du bara försöker att få tag i personens telefonnummer. Avvakta med detta, till dess att ni lärt känna varandra lite mer, då kan du fråga efter telefonnummer, e-postadress eller adress.

Nu när du vet vad du skall skriva och vad du skall undvika att skriva, ta modet till dig och försök att hitta din match. DejtMig-teamet önskar dig ett stort lycka till!
Lägg till favoriter
Radera från favoriter
Upprätta en GRATIS profil idag!
Hitta kärleken vid första klicket. Det väntar över 40.000 singlar på dig! :)